Care este misiunea noastra?

Posted by: admin Tags: There is no tags |

octombrie
22

Asociatia Alsterdorf reprezinta imaginea umanista a omului. Omul are, pentru ca este o persoana, demnitate umana. Demnitatea umana nu depinde de sex, varsta, naţionalitate sau religie si nici de capacitatea fiecaruia de a intreprinde ceva, de starea de sanatate, de capacitatea de a comunica sau de gradul de nevoi de ingrijire sau de ajutor.

In acest sens toti oamenii sunt egali in fata legii si au aceleasi drepturi de baza in ce priveste libertatea, autodeterminarea si participarea in cadrul societatii. Oamenii difera in mod individual unul faţa de celalalt. Pentru Asociatia Alsterdorf respectarea acestei diferentieri si a varietatii omului constituie partea componenta importanta a convingerii umaniste.

In scopul recunoasterii acestei diferentieri si a respectarii varietatii oamenilor, Asociatia Alsterdorf vede ca fiind o sarcina a sa sa promoveze persoanele cu dizabilitati, tinand cont de drepturile lor de baza la autodeterminare, sa faciliteze participarea lor egala in societate si pentru aceasta sa le ofere sprijinul si asistenta necesare.