iunie 2

Posted by: admin

Proiectul Rumänienhilfe Alsterdorf a sprijinit de-a lungul timpului  înființarea și desfășurarea unui mare număr de proiecte sociale având ca scop integrarea socio-profesională a copiilor și persoanelor adulte cu dizabilități. Împreună cu atoritățile sociale de la nivel local și județean susținem activ funcționarea serviciilor sociale înființate și ne îngrijim ca semenii noștri aflați în nevoie să poată avea o viață normală, demnă, în comunitatea apropiată.

În aceste zile nesigure și tulburi, generate de războiul din Ucraina și de criza persoanelor refugiate, stăm din nou la dispoziția autorităților din Bihor în vederea susținerii acțiunilor de sprijinire a refugiaților din Ucraina care traversează țara noastră sau care doresc să rămână aici pentru ceva vreme. Angajații noștri împreună cu persoanele cu dizabilități de care ne ocupăm se implică activ în proiecte de sprijin direct.

În Oradea, am achiziționat materiale de igienă și le-am donat Fundației Uși Deschise Internațional care urmează să le distribuie refugiaților din zona Chișinău în Moldova. Apoi, echipa Centrului de zi din Oradea formată din angajați și beneficiari, pregătește zilnic 200 de sandwich-uri pentru refugiații aflați în tranzit prin punctele de trecere a frontierei din Vama Borș și Episcopia Bihor.

Împreună cu autoritățile din Cadea și Săcueni oferim sprijin refugiaților cazați la internatul școlii din Cadea. Aici pregătim zilnic peste 100 de porții de mâncare pe care beneficiarii Centrului de Reabilitare Cadea împreună cu educatorii lor o împachetează și o împart mai departe refugiaților.

Nu este prima dată când persoanele cu dizabilități care beneficiază de asistență și sprijin din partea Asociației Alsterdorf se implică activ în ajutorarea semenilor lor din comunitate aflați în situații dificile. Ne simțim bine când suntem ajutați și împliniți când ajutăm.

Dacă simțiți și dumneavoastră că puteți fi ajutor pentru cei aflați în necaz, vă așteptăm cu interes să vă implicați în proiectele noastre.

Tel: 0771562090 sau 0771562901

IBAN: RO80RNCB0661124286730001 – cu specificația ”sprijin pentru refugiați”.