iunie 2

Posted by: admin

Pandemia generată de extinderea virusului COVID-19 a dus, printre altele, la reducerea drastică a programului de lucru a Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități psihice și mintale. Dincolo de imposibilitatea prezenței fizice în Centru, intensitatea trăirilor emoționale negative au generat în rândul beneficiarilor centrului stări de neliniște, creșterea nevoii de tratament medicamentos, internări succesive în spital și la supraîncărcarea aparținătorilor cu sarcini de supraveghere și stimulare. Efectele psihosociale au fost remarcate de persoanlul din Centru prin vizitele desfășurate la domiciliul beneficiarilor și prin întâlnirile online organizate. Pe toată această perioadă dificilă ne-am bucurat de susținerea Direcției de Asistență Socială Oradea care ne-a sprijinit cu alimente, materiale dezinfectante și a Asociației Filantropia Oradea care a oferit o masă caldă, la pachet, beneficiarilor aflați în situații de risc.
Programul de activități în cadrul Centrului a fost apoi reluat treptat, cu respectarea normelor de igienă și protecție. Acum Centrul funcționează la capacitate normală, și-a reluat programul de activități de formare a deprinderilor de viață independentă, a deprinderilor de muncă – în cadrul atelierelor ocupaționale – și a reînceput activitățile de consiliere și terapie. Ofertele speciale destinate persoanelor adulte cu schizofrenie sunt structurate pe teme specifice și sunt planificate și desfășurate în Centru sau în aer liber.

Vă așteptăm cu interes să ne vizitați!