iunie 2

Posted by: admin

În luna august 2021, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții a demarat procedura de sprijin acordat ONG-urilor cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități în vederea înființării de noi servicii sociale sau dezvoltării celor deja existente cu scopul de a determina creșterea calităţii vieţii persoanelor cu dizabilităţi și a incluziunilor sociale. Suma alocată pentru selecţia publică de proiecte a fost  în valoare de 5.462.000 lei.

ONG-urile de profil au avut posibilitatea de a aplica pentru următoarele tipuri de proiecte, corespunzătoare nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități:

• tipul I – înființarea unui centru de zi;
  • tipul II – înființarea unui centru respiro;
  • tipul III – înființarea unui serviciu  de asistență și suport;
  • tipul IV – dezvoltarea unui centru de zi;
  • tipul V – dezvoltarea unui centru respiro;
  • tipul VI – dezvoltarea unui serviciu  de asistență și suport.

Asociația Alsterdorf a depus cerere de finanțare pe direcția IV – dezvoltarea unui centru de zi, iar în urma procedurii de selecție, a primit aprobare în vederea finanțării.

Titlul proiectului: ”Servicii sociale în comunitate – Sprijin real și activ pentru persoanele adulte cu dizabilități și familiile acestora”,

Perioada de implementare: 01.10.2021 – 10.12.2021

Valoarea totală a proiectului: 62.950 lei din care 58.416 lei finanțare nerambursabilă din partea A.N.D.P.D.C.A. și 4.534 lei contribuția proprie a Asociației Alsterdorf.

Scopul proiectului: Creșterea capacității centrului de a oferi sprijin și suport persoanelor cu tulburări psihice și familiilor acestora, în vederea evitării instituționalizării și internării la psihiatrie

Pentru ca scopul proiectului să poată fi atins ne-am propus să îmbunătățim condițile materiale din Centrul de zi, dotarea sălii principale și a atelierelor ocupaționale cu mobilier și aparatură corespunzătoare, dotarea cabinetului de consiliere și terapie cu mobilier adecvat și a bucătăriei cu veselă și aparatură electrocasnică. Ne dorim ca, odată cu crearea de noi condiții de activitate, un număr mai mare de persoane cu dizabilități să poată participa la programele noastre de sprijin și suport în vederea menținerii lor în familii și de formare a deprinderilor pentru o viață independentă.