program one

iulie 10

Posted by: admin

├Äncep├ónd cu 1 iulie 2014, Asocia╚Ťia Alsterdorf a preluat ├«n administrare CITO Cadea de la Direc╚Ťia General─â de Asisten╚Ť─â Social─â ╚Öi Protec╚Ťia Copilului Bihor.

Ca urmare a deciziei DGASPC Bihor de a implica tot mai mult organiza╚Ťiile non-guvernamentale ├«n dezvoltarea sistemului de protec╚Ťie social─â ╚Öi ├«n ├«mbun─ât─â╚Ťirea condi╚Ťiilor de via╚Ť─â ale beneficiarilor de servicii sociale din centre, Asocia╚Ťia Alsterdorf a decis ca pe l├óng─â activitatea sa prezenta ÔÇô opt locuin╚Ťe protejate, ateliere ocupa╚Ťionale, club, servicii ambulatorii, formare profesional─â ÔÇô s─â administreze ╚Öi centre mari, prelu├ónd astfel Centrul Cadea.

O echip─â a Asocia╚Ťiei Alsterdorf – Cristian Neu, Dorin Chi╚Öe ╚Öi Sergiu Manea ÔÇô este zilnic prezent─â ├«n centru pentru a sprijini angaja╚Ťii de aici ├«n implementarea conceptului de munc─â individualizat─â. De asemenea, se urm─âre╚Öte transformarea muncii de supraveghere la comun ├«n organizarea activit─â╚Ťii pe module de 10-13 locuitori.

Dup─â o evaluare am─ânun╚Ťit─â a unit─â╚Ťii de la Cadea, am trecut la fapte: chiar din prima zi de activitate am ├«nceput lucr─ârile de recompartimentare a spa╚Ťiilor de locuit, de renovare, de amenajare a atelierelor, de schimbare ╚Öi eficientizare a sistemului de ├«nc─âlzire ╚Öi ap─â cald─â etc.. Totodat─â, lucr─âm la implementarea unui concept s─ân─âtos de activit─â╚Ťi ocupa╚Ťionale pentru locuitorii din centru. Urm─ârim transpunerea tuturor aspectelor legate de principiul de normalizare a vie╚Ťii ├«n vederea amelior─ârii efectului de hospitalism.

Personalul preluat beneficiaz─â de programe de instruire ╚Öi formare profesional─â pentru a putea face trecerea de la activit─â╚Ťi de supraveghere ╚Öi control, la sprijin ╚Öi asisten╚Ťa propriu-zis─â.

Ne propunem ca ├«n perioada imediat urm─âtoare s─â aducem speciali╚Öti din sistemul de asisten╚Ť─â social─â din Germania care s─â ne sprijine ├«n eficientizarea Centrului de la Cadea. De asemenea, dorim s─â atragem fonduri europene cu ajutorul c─ârora s─â form─âm o re╚Ťea de ateliere ├«n care s─â producem obiecte care pot fi comercializate, iar din veniturile ob╚Ťinute s─â putem remunera beneficiarii centrului care particip─â la activitatea din ateliere.

Las─â un r─âspuns