program one

iulie 10

Posted by: admin

Incepand cu 1 iulie 2014, Asociatia Alsterdorf a preluat in administrare CITO Cadea de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bihor.

Ca urmare a deciziei DGASPC Bihor de a implica tot mai mult organizatiile non-guvernamentale în dezvoltarea sistemului de protectie sociala si in imbunatatirea conditiilor de viata ale beneficiarilor de servicii sociale din centre, Asociatia Alsterdorf a decis ca pe langa activitatea sa prezenta – opt locuinte protejate, ateliere ocupationale, club, servicii ambulatorii, formare profesionala – sa administreze si centre mari, preluand astfel Centrul Cadea.

O echipa a Asociatiei Alsterdorf – Cristian Neu, Dorin Chise si Sergiu Manea – este zilnic prezenta in centru pentru a sprijini angajatii de aici in implementarea conceptului de munca individualizata. De asemenea, se urmăreste transformarea muncii de supraveghere la comun in organizarea activitatii pe module de 10-13 locuitori.

Dupa o evaluare amanuntita a unitatii de la Cadea, am trecut la fapte: chiar din prima zi de activitate am inceput lucrarile de recompartimentare a spatiilor de locuit, de renovare, de amenajare a atelierelor, de schimbare si eficientizare a sistemului de incalzire si apa calda etc.. Totodata, lucram la implementarea unui concept sanatos de activitati ocupationale pentru locuitorii din centru. Urmarim transpunerea tuturor aspectelor legate de principiul de normalizare a vietii in vederea ameliorarii efectului de hospitalism.

Personalul preluat beneficiaza de programe de instruire si formare profesionala pentru a putea face trecerea de la activitati de supraveghere si control, la sprijin si asistenta prorpiu-zisa.

Ne propunem ca in perioada imediat urmatoare sa aducem specialisti din sistemul de asistenta sociala din Germania care sa ne sprijine in eficientizarea Centrului de la Cadea. De asemenea, dorim sa atragem fonduri europene cu ajutorul carora sa formam o retea de ateliere in care sa producem obiecte care pot fi comercializate, iar din veniturile obtinute sa putem remunera beneficiarii centrului care participa la activitatea din ateliere.

Lasă un răspuns

Required fields are marked *.