program three

Timpul liber

noiembrie 10th, 2013 | admin

Commentarii: Un comentariu

De multe ori, in institutiile de protectie sociala, asigurarea timpului liber locuitorilor devine paravanul ├«n spatele caruia nu are loc nimic. Oscilam, astfel, intre doua extreme: persoanele institutionalizate nu au nevoie de timp liber sau oferim timp liber ÔÇ×nelimitatÔÇŁ pentru a acoperi lipsa unei structuri sanatoase a zilei.

Un alt domeniu de via┼ú─â, ├«ns─â nu lipsit de importan┼ú─â, este petrecerea timpului liber. Ceea ce dorim s─â introducem ├«n stilul de via┼ú─â al persoanelor cu dizabilit─â┼úi este respectarea ┼či satisfacerea nevoilor privitoare la toate cele trei domenii de via┼ú─â ├«n mod independent. Ca idee, cele trei domenii de via┼ú─â trebuie tr─âite ca atare, dorin┼úele legate de ele trebuie ├«ndeplinite individual.

Pe acest concept se bazeaz─â oferta ALSTERCLUB. La ├«nceput Alsterclub era o ofert─â de petrecere a timpului liber, organizat─â ├«nafara domeniului de locuit, adresat─â doar persoanelor cu dizabilit─â┼úi din locuin┼úele Asocia┼úiei Alsterdorf. Aici se organizeaz─â activit─â┼úi recreative, seri de dans, vizion─âri de filme, ├«nt├ólniri tematice, se s─ârb─âtoresc diferite evenimente sau se organizeaz─â ie┼čiri ├«n ora┼č, vizite ╚Öi excursii. De cur├ónd am extins grupa de participan┼úi, invit├ónd ┼či persoane cu dizabilit─â┼úi din alte loca┼úii sau institu┼úii sau chiar din familii. Astfel c─â, invit─âm cu drag ┼či a┼čtept─âm cu deosebit interes participarea ┼či a altor persoane la Alsterclub. Are loc o dat─â pe s─âpt─âm├ón─â, miercurea, ├«ntre orele 17:00 ÔÇô 20:00.

De asemenea mai organiz─âm, pentru locuitorii din modulele noastre, ie┼čiri ├«n ora┼č, la slujbele religioase, excursii de o zi la B─âile Felix, la ┼čtrandurile din ora┼č sau excursii de mai multe zile ├«n diferite locuri din jude┼ú.

One Comment

Las─â un r─âspuns