Centrul de zi pentru persoane cu dizabilități psihice și mintale

Posted by: admin Tags: There is no tags | Categoriiiiies: Programe

octombrie
30

Asociatia Alsterdorf se preocupa, printre altele, de cresterea gradului de independenta a persoanelor adulte cu dizabilitati mintale, acestea avand parte de un program educativ si bine structurat.

Alsterdorf le ofera persoanelor cu o boala psihica, dizabilitate mintala usoara si medie servicii de calitate precum: Consiliere psihologica individuala si in grup, activitati de petrecere a timpului liber, asistenta sociala si activitati in domeniul creativ. Varsta beneficiarilor difera de la 18 la 65 ani. Acestia frecventeaza centrul de zi si, deseori, sunt diagnosticati cu diferite boli:

-Psihice precum: schizofrenie paranoida, sindrom discordant, schizofrenie grefata, tulburari grave de comportament;

-Mintale precum: retard usor si mediu spre accentuat;

-Boli asociate precum: schizofrenie paranoida grefata, sindrom discordant cu tulburari de comportament si retard, schizofrenie grefata si scolioza accentuata si gonartroza etc. In cadrul centrului de zi beneficiarii au dreptul sa isi organizeze singuri programul. Ei hotarasc la ce ora sa vina si cand sa plece, deoarece se urmareste marirea gradului de independenta. Majoritatea activitatilor se stabilesc pe moment deoarece este foarte greu sa captezi atentia si sa ii antrenezi intr-o activitate mai mult de 20 de minute.

In cadrul Centrului de Zi se desfasoare zilnic o varietate mare de activitati scurte si cu pauze dese.

Tipuri de activitati:

Activitati ocupationale, activitati gospodaresti, activitati pedagogice, activitati de recreere, consiliere psiho-sociala, consiliere psihosociala individuala si de grup, asistenta sociala, consilierea si sprijinirea apartinatorilor, discutii tematice de grup etc.

 

Programul centrului de zi cu beneficiarii este :

Luni-Joi : 10 – 15:30

Vineri : 10 – 14

Sambata si Duminica este Inchis

One Comment

 1. Buna seara,
  Am luat cunostinta despre actiunile Dvs. si va precizam acest gen de activitati se inscriu in mare parte si in preocuparile asociatiei noastre.Am fi onorati sa realizam un Parteneriat cu asociatia Dvs.precum si cu Fundatia evanghelica ALSTELDORF pentru ne sprijini reciproc in sustinerea materiala/financiara a unor cazuri de persoane defavorizate mai deosebite.
  Putem fi contactati pe Email-ul susmentionat sau la tel:0722784905
  Cu deosebit respect,
  Secretarul asociatiei Acord,
  N. Ghergu

Lasă un răspuns

Required fields are marked *.