• Sprijin activ oferit refugiaților din Ucraina

Proiectul Rumänienhilfe Alsterdorf a sprijinit de-a lungul timpului  înființarea și desfășurarea unui mare număr de proiecte sociale având ca scop integrarea socio-profesională a copiilor și persoanelor adulte cu dizabilități. Împreună cu atoritățile sociale de la nivel local și județean susținem activ funcționarea serviciilor sociale înființate și ne îngrijim ca semenii noștri aflați în nevoie să poată avea o viață normală, demnă, în comunitatea apropiată.

În aceste zile nesigure și tulburi, generate de războiul din Ucraina și de criza persoanelor refugiate, stăm din nou la dispoziția autorităților din Bihor în vederea susținerii acțiunilor de sprijinire a refugiaților din Ucraina care traversează țara noastră sau care doresc să rămână aici pentru ceva vreme. Angajații noștri împreună cu persoanele cu dizabilități de care ne ocupăm se implică activ în proiecte de sprijin direct.

În Oradea, am achiziționat materiale de igienă și le-am donat Fundației Uși Deschise Internațional care urmează să le distribuie refugiaților din zona Chișinău în Moldova. Apoi, echipa Centrului de zi din Oradea formată din angajați și beneficiari, pregătește zilnic 200 de sandwich-uri pentru refugiații aflați în tranzit prin punctele de trecere a frontierei din Vama Borș și Episcopia Bihor.

Împreună cu autoritățile din Cadea și Săcueni oferim sprijin refugiaților cazați la internatul școlii din Cadea. Aici pregătim zilnic peste 100 de porții de mâncare pe care beneficiarii Centrului de Reabilitare Cadea împreună cu educatorii lor o împachetează și o împart mai departe refugiaților.

Nu este prima dată când persoanele cu dizabilități care beneficiază de asistență și sprijin din partea Asociației Alsterdorf se implică activ în ajutorarea semenilor lor din comunitate aflați în situații dificile. Ne simțim bine când suntem ajutați și împliniți când ajutăm.

Dacă simțiți și dumneavoastră că puteți fi ajutor pentru cei aflați în necaz, vă așteptăm cu interes să vă implicați în proiectele noastre.

Tel: 0771562090 sau 0771562901

IBAN: RO80RNCB0661124286730001 – cu specificația ”sprijin pentru refugiați”.

• Clădim viitorul împreună

Asociația Alsterdorf în colaborare cu Uniunea Federală a Instituțiilor de Formare Profesională a Pedagogului de recuperare e.V. din Germania organizează evenimentul ”Săptămâna europeană de studii 2019 – Clădim viitorul împreună”.

More Details

• Asociația Alsterdorf – partener în proiect Erasmus+

În perioada 19-21. Martie 2019, la Oradea a avut loc întâlnirea partenerilor de proiect în cadrul proiectului Erasmus+, ”Schimb de experiențe și de bune practici referitoare la reabilitarea de zi cu zi a persoanelor cu nevoi accentuate de sprijin”.

More Details

Serviciul de asistenta socio-pedagogica la domiciliu

Prin Serviciul de asistenta socio-pedagogica, acordam sprijin persoanelor cu dizabilitati intelectuale pentru a putea duce o viata independenta, in afara instituțiilor. Venim astfel în sprijinul lor sa faca pasul spre o forma de locuit independenta.

Our Shop

Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Ah’ll learn thi any rooad nay lad that’s champion gerritetten tha daft apeth. Tha knows tha knows t’foot o’ our stairs mardy bum shurrup. By ‘eck face like a slapped arse michael palin what’s that when it’s at ooam face like a slapped arse tha what. Shurrup th’art nesh thee is that thine ne’ermind.